maandag 22 april 2013

Lezing en workshop Christel Seyfarth

Vanmiddag was ik één van de gelukkigen die een lezing en workshop van Christel Seyfarth mocht meemaken in Het Achterpand  in Groningen.
foto van haar presentatie

En wat is het bijzonder om haar te ontmoeten en wat vertelt ze boeiend over haar eiland Fano , waar ze inspiratie opdoet voor haar prachtig ontworpen breiwerken.


foto van haar presentatie 
foto van haar presentatie

Na een hapje en drankje mochten we zelf aan de slag.

We gingen de Fair Isle techniek leren zoals Christel het altijd doet. Nou ik kan je zeggen, dat viel me niet mee !  Je breit altijd met 2 draden/kleuren  en die moeten op een speciale manier in de linker hand tussen de vingers  liggen. Ik zal hier verder niet over uit wijden, maar ik heb mijn duinrozensjaal op een andere manier gebreid. En daar ben ik heel tevreden over. En eigenlijk ben ik ook wel een beetje trots dat ik de sjaal, zonder de uitleg die ik vanmiddag kreeg, gebreid heb.  Maar ik ga haar manier van breien nog wel oefenen. Want ik houd van nieuwe technieken leren. Ook vertelde ze nog even hoe je zelf een vest of trui kan ontwerpen, helemaal niet moeilijk............ (zucht). Toch ook maar een keer proberen.

mijn duinrozensjaal