woensdag 10 juli 2013

Mijn naaimachine

Eigenlijk naai ik niet zoveel meer. Hooguit een los zoompje of wat ander verstelwerk en kleertjes voor  de poppen. Dus kreeg mijn mooie Bernina van zo'n 20 jaar jong nooit meer een doorsmeerbeurt. En ja hoor, ik wilde een knoopsgat maken en dat lukte niet. Eerst dacht ik nog dat het aan mij lag (lang niet gedaan enzo).
Maar het ergste was; ik ontdekte dat een klosje rood garen helemaal leeg op de naaimachine stond en er hing een lange draad aan de machine.
En zodoende stond vorige week de reparateur voor de deur.
Ik moest bekennen dat de laatste beurt tien jaar geleden was ! En dat was niet zo best volgens de meneer. Want stilstand is achteruitgang, de olie verdroogt etc etc.
Na een 'stief' kwartiertje bracht hij de machine terug. En zie daar wat er uit de machine kwam ! Al het rode garen zat verborgen in de machine en had de motor al bereikt.
Nu komt meneer elk jaar langs voor onderhoud. En volgens meneer heb ik een hele  mooie/goede naaimachine want het is nog een mechanische en geen computergestuurde , of  hoe zoiets ook maar mag heten.

Dit kleine meisje mocht even met het rode garen op de foto.
Voor haar heb ik een tuinbroek genaaid zonder knoopsgaten, maar met drukknoopjes.
En verder borduur ik elke dag mijn Queen stitches ook wel Rococo steek genoemd. Ik moet de naald 15 keer insteken voordat één steek klaar is. Zo bewerkelijk is deze steek. Dus het schiet niet erg op. Maar toch even een foto van de voortgang.
En het kleine meisje is te koop.
Fijne dag, Margriet