woensdag 30 juli 2014

Trots

Al heel lang liep ik met het idee rond om een breicafé te beginnen.  Maar een café heb ik niet. Dit voorjaar heb ik het met een brei-haakvriendin "de draad" opgepakt en een breicafé opgericht onder het motto:
 Brei je mee ?! Haak je aan ?!  
Eerst een paar keer bij haar thuis en dan een paar keer bij mij aan huis.

De drempel lag te hoog en we hadden er ook niet zoveel ruchtbaarheid aangegeven. Tot we in contact kwamen met een startende ondernemer in mijn dorp. Zij had net een café overgenomen en ze breit ook nog dus dat was snel geregeld.


Na wat persberichten gestuurd hebbende naar regionale kranten werd ik vorige week gebeld door het Dagblad van het Noorden. Ze wilden een interview met ons. Spannend ! En gisteren stond er een prachtige reportage in deze krant. En diezelfde avond gingen we van start. 

Jeetje, wat een overweldigend succes was dat. Er kwamen zo'n 20 dames uit de wijde omtrek naar Eenrum (daar woon ik dus). Allemaal met dezelfde passie. Al breiend en hakend en vooral kletsend was de avond snel voorbij. Wat mij opvalt is, dat er in mijn omgeving kennelijk een "grote" behoefte is aan dit soort brei en haak-avonden.

En daarom ging ik heel blij, trots en opgewekt naar huis en kijk al weer uit naar de volgende keer.


Groet Margriet